Nyt puhelin tunnistaa jo autosikin

| 0 comments

Mahtavuutta. Uusin IOS-versiomme julkaistiin tänään ja kauppalehti jo uutisoikin asiasta. Tässä lyhennetty versio uutisesta. Nyt vaan latailemaan sovellusta Applen appstoresta! 🙂

 

 

Tiedonhaku onnistuu jopa liikenteen keskellä.

Ajoneuvojen historiatietoja kuluttajille tarjoava Autorekisteri.fi-palvelu julkaisee ensimmäisenä maailmassa iPhone-applikaation, joka tunnistaa rekisterinumerot automaattisesti puhelimen kameran avulla. Rekisterikilven tunnistus perustuu ohjelmistotalo Vincit Oy:n kehittämään teknologiaan.

Sovelluksesta selviää esimerkiksi auton historia, katsastustiedot ja käyttöverojen maksut.

Automaattisen tunnistuksen etuna on, että käyttäjä voi skannata rekisterikilven puhelimen kameralla. Kamera lukee auton rekisterikilven ja tekee verkossa kyselyn Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tietokantaan. Rekisterinumeron voi skannata parkkipaikalla, auton oston yhteydessä tai vaikka liikennevaloissa.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi ja käyttö maksaa 2,69–6,99 euroa sen mukaan, miten paljon tietoa haluaa perustietojen päälle esimerkiksi auton tekniikasta tai historiasta. Vastaava Vincitin sovellus on seuraavaksi kehitteillä Android-puhelimiin.

Rekisterin perusteella on tähän asti saanut mobiilisti tietoa myös numeropalveluista, kuten 0100100:sta ja 020202:sta. Myös numerotiedustelujen hinnat alkavat kolmen euron tuntumasta ja lopullinen hinta määräytyy puhelun pituuden mukaan.Vincitin teknologiaan perustuva rekisterikilven tunnistus on käytössä myös kuopiolaisessa Juhlapesu-autopesulassa, missä autoilija voi tehdä ja maksaa sopimuksen perusteella pesuja etukäteen. Sen jälkeen auton voi ajaa aina suoraan pesupaikalle, missä auto tunnistetaan rekisterikilvestä.