Käytettyjen ajoneuvojen kilometrilukemat esiin kotimaisen autorekisteri.fi -palvelun avulla

| 0 comments

Kuva

Autorekisterin raporttia on helppo lukea kännykästä missä vain, kuten vaihtoautoja autoliikkeissä vertaillessa. Raporttia on helppo lukea kännykästä missä vain, kuten vaihtoautoja autoliikkeissä vertaillessa. Kuva: Veresovich

Wolfcom Julkaistu 27.12.2016 10:10
Suomalaisissa autoliikkeissä joulu koittaa vasta välipäivinä, sillä ne ovat käytettyjen autojen vilkkainta ostoaikaa. Auton matkamittarilukeman väärentäminen ei Suomessa ole laitonta ja harva käytetyn auton ostaja julkeaa autoliikkeessä epäillä mittarilukeman paikkansapitävyyttä. Kuluttajan on nyt mahdollista itse tarkistaa ajoneuvon historialliset kilometrilukemat luotettavasti kotimaisesta autorekisteri.fi -palvelusta ja varmistua ajoneuvon historiasta ennen mahdollista ostopäätöstä.

Yksi merkittävimmistä ajoneuvon hintaan ja ostopäätökseen vaikuttavista tekijöistä on matkamittarilukema, eli kuinka paljon autolla on sen historian aikana ajettu. Mittarilukemien muuttaminen hyötymismielessä on yleistynyt sen mahdollistavien laitteiden halpenemisen ja saatavuuden myötä ja esimerkiksi Saksassa arvioidaan myytävän vuosittain jo kaksi miljoonaa mittarimanipuloitua autoa. Keskimääräinen muutos mittarilukemassa on sata tuhatta kilometriä todellista alhaisemmaksi.

Suomessa autojen mittarilukemat tallennetaan Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin järjestelmään jokaisen katsastuksen yhteydessä. Uudistettu monipuolinen, myös kännykällä helposti käytettävä Autorekisteri.fi -palvelu kerää rekisterinumeron perusteella kaikki auton historiatiedot yhteen raporttiin. Siitä selviää Trafin järjestelmistä tulevien kilometrien lisäksi myös auton todellinen omistaja, vakuutushistoria, ajoneuvoverojen maksutilanne, katsastushistoria sekä muita ajoneuvon yksilöllisiä tietoja.

”Autonostajan on helppo tarkistaa raportista paitsi virallisen lukeman ja auton näyttämän mittarilukeman keskinäinen täsmäävyys, myös muita hintaan ja ostopäätökseen merkittävästi vaikuttavia tekijöitä. Laajasta raportista näkee vaikkapa auton vakuutus- ja rekisteröintihistorian, eli onko se jossain vaiheessa ollut poissa rekisteristä esimerkiksi suuremman kolarikorjauksen aikana. Raporttia on helppo lukea kännykästä missä vain, kuten vaihtoautoja autoliikkeissä vertaillessa”, kertoo autorekisteri.fi -palvelun kehittänyt Nelumbo Oy:n toimitusjohtaja Jukka Saarikorpi.

Autorekisteri.fi -palvelu tarjoaa myös kätevän aikajananäkymän, jonka avulla voi tarkastella koko auton historian kronologisessa järjestyksessä. Autorekisteri.fi historiatiedot -kysely maksaa 2,95 € ja laaja, kaikki olemassa olevat tiedot sisältävä kysely 6,00 € per auto.

= = = = =

Yhteyshenkilöt

Jukka Saarikorpi, Nelumbo Oy
+ 358 40 550 3400
jukka.saarikorpi@iki.fi
Samuel Sorainen
+358 400 5798653
samuel.sorainen@wolfcom.fi